Plats: Fagerstranden i Timrå
info@sorakersfolketshus.se

Mat & Dryck

Restaurangtältet Waterfront. Söråkers Folkets Hus restaurang Kök Agora står för maten med vår älskade kock Ulrika Hamberg i spetsen. En smakrik sommarmeny utlovas med marinerad, grillad filé & örtkryddad potatis, kryddsmör, Kycklingwok, Grönsakswok, älskade Fisksoppan och goda smörgåsar.  

Vi serverar Öl III, Cider & Vin! Vi tar kort, swish och kontant. I baren har vi 20-årsgräns, men hela familjen är välkommen in i Waterfront-tältet. I vår 360-bar finns också lokalproducerad öl.

Hantverksbaren! I vår 360-bar vid restaurangtältets entré hittar du olika sorters öl från våra lokala bryggerier.

Tjärnsjö Brewery där görs små batcher på 100 till 130 liter. Utbudet förändras med tiden så alla gamla finns inte med här, inte heller så att alla finns på lager. Alla olika öl finns dock på Untappd. I år en särskild batch för Folkan Waterfront.

Brygglabbet är ett litet bryggeri i staden mellan bergen. Här tillverkar Emmelie & Axel hantverksöl i liten skala med stor precision. De finslipar ständigt på nya recept för att erbjuda er nya och unika smakupplevelser och håller inte tillbaka på råvarorna. Med ett varierat sortiment tror de sig ha något för den inbitne ölentusiasten, men också för den nya ölsmakaren. Kalla det lokalt & småskaligt. Eller nytt och småtokigt.

Alnöl är ett lokalt mikrobryggeri lokaliserat på Alnö strax utanför Sundsvall, bland lummig alskog och betande kor från de skotska högländerna. Grundat 2014 och har sedan dess utvecklats från ett köksbryggeri till fullskaligt professionellt bryggeri, utan att tumma på kvalité eller entusiasm. Vår experimentlust och kreativitet präglar vår öl, och vi strävar hela tiden efter att hitta nya smaker. Idag har bryggeriet ca 10 olika sorter i produktion, och fler är på väg. Produktionen har vuxit från några tiotal liter i månaden vid starten till dagens ca 15 000 liter per år.

Bröderna Bommen är ett lokalt hantverksölbryggeri och destilleri som drivs av tre vänner som är ”born and raised” i Njurundabommen. Öl och destillat tillverkas i lokaler som tidigare huserat Njurunda karosserifabrik och bilverkstad.


Meny

BBQ-glaserade grillad filé 160:-
Örtkryddad potatis,

Bakad potatis m räkröra 130:-

Bakad potatis m Kyckling Curry 130:-

Fisksoppa  140:-
Aioli & vitlöksbröd

Kycklingwok 130:-
Med sweet chilisauce

Grönsakswok 130:-
Med sweet chilisauce

Salami och brie macka 60:-

Ostmacka 30:-
Veganska alternativ finns

Folkanhjärtat. I vårt alkoholfria tält hittar du bland annat hamburgare, läsk,  popcorn och varma chips, sockervadd och godisremmar. Här köper du också kaffe och smarriga bakverk när blodsockret behöver sig en boost.