Plats: Fagerstranden i Timrå
info@sorakersfolketshus.se

Inför besöket

Fagerstranden är en av Timrå Kommuns vackraste platser. På ett grönt fält med havet som fond bygger vi upp en folkpark från grunden. När du kliver in genom vår entré möts du av grönska, havet, spelbodar, sockervaddsstånd, konst, grillar, eldar och festivalsommarens fräschaste bajamajaområde.

Ta med solstolen och filten. Sparka av dig skorna och njut av fantastisk musik i solnedgången.

Varmaste välkommen till Folkan Waterfront 2022

BRA ATT TÄNKA PÅ
OBS! Paraply kommer du inte behöva! (solen kommer tokskina) Så lämna det hemma. Alkohol får du inte heller ta med, så lämna det hemma också. Inga drycker får medtas in på området.

Du FÅR ta med solstolen, filten & flipflops:) Tänk på att vi måste se vad du har i väskan osv, så våra finaste publikvärdar kommer artigt och med respekt be dig visa innehållet:)

Några vanliga funderingar

Hur köper jag biljetter?  Biljetter finns på www.tickster.co

Vad kostar biljetten? 495 kr för de stora och 250 för de små ( 7-15 år i målsmans sällskap) 0-6 år fri entré ( På dagen kl 11-15 fri entré )

Kan biljetterna ta slut? – Ja, vi har begränsat antal tillåten publik på området.

När öppnar och stänger området?
– Området öppet för vår fina familjedag mellan kl 11.00  – 15.00.
Kl 15.00 tömmer vi området och öppnar igen för konsertkvällen kl 18.00. Baren stänger kl 00.30, området stänger kl 01.00.

Hur tar jag mig till området?
– Kom med bil, båt eller buss! Mer info om Waterfront-taxi och FESTIVALBUSS med Byberg & Nordin Bokningslänk hittar du här (t o r Sundsvall/Timrå alt t o r Söråker)

Tar du egen bil? Två stora parkeringsplatser finns på vardera sida området. Det kostar 40 kr att parkera och då håller Söråkers Fotbollsförening koll hela dagen och kvällen så din bil inte behöver känna sig rädd eller ensam.

Husbilar? En särskild parkering kommer att reserveras för husbilar. Den ligger strax väster om festivalplatsen, ca 5 min gångväg, och kommer att vara skyltad och lätt att hitta 

Gå & Cykla? Javisst, i Fagervik är det bara att rulla ner till Fagerstranden:)

Finns det toalett?
– Ja, det finns det och vi lägger extra krut på att ha festivalsommarens fräschaste bajamajaområde, Top Notch. Självklart också handikappanpassat.

Är området handikappanpassat?
– Det går bra att ta sig fram med rullstol på området. Bra att tänka på är att vi håller till på en stor gräsyta. Handikapparkering finns i närhet till entrén. Prata med våra parkeringsvakter så hjälper de er.

Finns det mat och dryck att köpa?
– Vi har ett restaurangtält med servering och fullständiga rättigheter. Det kommer finnas en fin meny med både kött, fisk, fågel och veg alternativ. Självklart finns det också alternativ för er som har någon allergi av något slag. Säg bara till vår fina personal i kassan.

I vårt alkoholfria tält Folkanhjärtat kan du köpa hamburgare, popcorn, kaffe/thé, läsk, hembakat bröd och godis.

Taste of Medelpad kommer att servera magiskt goda lokalt producerade rätter

Tar ni kort?
– Absolut, både i entrén och restaurangtälten. Bara teknikgudarna är med oss. Det är inte fel att ha med sig en slant på fickan också. Ett annat hett tips är att lägga in Swish numret också, 123 034 67 75.

Får man ta med sig hundar in på området?
– Området är stort och du känner din hund bäst. Tänkt på att de finns många hundrädda och allergiska gäster. Hunden ska självklart vara kopplad.

Blir det konsert om det regnar?
– Ja, fast nu har vi ju beställt sol… Men om det mot förmodan skulle regna kör vi såklart ändå. På med regnstället och stövlarna bara!

Får man fotografera?
–  Ja, om artisten inte angett annat får man fotografera från publikplats. Vi har egna fotografer som fotograferar under dagen och kvällen. Håll utkik på vår facebooksida för bilder eller vår instagram, @folkanwaterfront.

Får man röka på området?
– I våra restaurangtält är det rökfritt som gäller, och tänk på andra gäster och barn. Området är stort så det finns gott om utrymme att kila iväg och röka på.

Får man ta med alkohol?
– Nej, alkoholen får du lämna hemma eller i vår spritgarderob. Vi har restaurangtält med fullständiga rättigheter inne på området.

Var kan jag bo? Via länkarna hittar du olika förslag på hotell, vandrarhem och campingar i närheten.

Hela regionen: http://visitsundsvall.se/

Cykel el buss: http://www.sorakersherrgard.com/

Sundsvalls ”finest” www.elite.se